maanantai 27. lokakuuta 2014

Bling!

Arjen luksus, se on minulle suklaata ja heräteostoksena ostettu kukka. Ja oikean kokoinen laukku.

helmikirjailtu kukka
Mallikelpoisen viikkohaasteena on arjen luksus. Arjen luksusta on täsmälleen oikean kokoinen laukku. Se valkeni minulle viime viikolla kun kiroilin marketin kassalla. Mukana oli maksamattomat, isot ruokaostokset, kaksi väsynyttä muksua kärryissä ja liian iso olkalaukku. Lompakko vaan puuttui.

Inventoin raivolla nopeasti laukun sisällön. Siellä oli kauppalistoja, kuitteja, neuvolan lappusia, pinnejä ja jopa kiinteistövälittäjän käyntikortti kahden vuoden takaa. (Emme ostaneet asuntoa, oli liian kallis). Kaikkea turhaa roinaa oli liikaa, enkä edes ollut huomannut, että lompakko oli jäänyt kotiin. Päätin kiukuissani tehdä tarpeeksi PIENEN laukun, niin pienen ja kitsaan, ettei sinne mahtuisi kun vain se kaikista tarpeellisin.

laukku edestä
laukku takaa
Nämä farkut sanoo bling! Niissä on helmiä, kirjailua, koristekiviä. Nappasin rikkinäiset farkut itselleni, kun sukulainen meinasi laittaa ne kirpparille. Ompelin niistä olkalaukun.

farkkujen lahkeen koristelu
Stretch-farkku on niin ohutta ja joustavaa, että silittelin tukikangasta pohjaan, sivuille ja vetoketjun viereen. Vuorina on pellavakangas. Se antaa lisätukea laukulle ja violetti väri sopii yhteen  koristekivien kanssa. Vuorissa on vetoketjullinen tasku. Väriä ja tapahtumia oli farkkujen koristekohdassa minun makuuni jopa liikaakin, joten karsin reilusti koristelua, vähensin kivien määrää. Ompelin laukkuun metallinvärisen vetoketjun ja pitkän olkahihnan. Valmiin laukun korkeus on noin 17cm (20cm jos yläosan nostaa pystyyn), leveys noin 25cm ja syvyys 3cm.

sisällä on violetti vuorikangas ja vetoketjullinen tasku, eikä vielä yhtään roinaa!

Voihan arkenakin olla Bling?

17 kommenttia:

  1. Tottakai arkena voi olla ja pitääkin olla vähän blingblingiä! Huikean hienot koristeet, ja laukku on muutenkin tyylikäs.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sinunkin farkkulaukku on oikein hieno! Tein kuitenkin sen verran ison laukun, että sinne mahtuu myös iltamenoja varten meikit, koska pikkujoulu aika on tulossa :)

      Poista
  2. Tosi hieno! Ihan kuin olisi tuohon laukkuun kirjailtu nuo blingblingit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Muutama vuosi sitten nämä kirjaillut farkut oli muotia, olisi pitänyt säilöä niitä useammat :)

      Poista
  3. Upeaa arjen luksusta, minä jo ajattelin, ett oletpa ollut ahkera, kun olet noin paljon ehtinyt kirjoa :) Hienoa kierrätystä myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista! Vanhoista farkuista saa vaikka mitä aikaiseksi. Olen kyllä kokeillut joksus helmikirjailua, mutta tässä olisi aikamoinen urakka :)

      Poista
  4. Ihana laukku! Toivottavasti sopivan kokoinen nyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Laukku on ollut jo testikäytössä ja toistaiseksi suunnitelma on toiminut, laukkuun on mahtunut vaan tarpeellinen!

      Poista
  5. Kaunis ja niin tyylikäs laukku. Ihania nuo koristeet. Olitpa kekseliäs kun hoksasit tuunata housuista laukun :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Farkut olikin muutaman vuoden odottaneet muodonmuutosta. Ensin piti tulla hame, mutta tulikin laukku :)

      Poista
  6. Kaunis! Ja voi että minä ihailen teitä laukkujen tekijöitä, minulla alkaa pukkaamaan tuskan hikeä kun edes yritän miettiä laukun ompelua kaikkine rakenteineen...

    VastaaPoista
  7. Kiitos Kiana! Tässä laukussa oli aika minimaallinen määrä rakenteita, haasteena lähinnä oli löytää lisää ompelukoneen neuloja, kun katkoin niitä monikertaisen farkkukankaan ompelun kunniaksi peräti kaksi kappaletta :)

    VastaaPoista